Előfizetői tartalom

Uniós források: időcsapdába csúszott a kormány

Az Európai Bizottsággal kötött technikai megállapodás után szerdán megszavazta a parlament a kohéziós források nagyobbik részének felszabadítását lehetővé tevő igazságügyi reformcsomagot. A törvényt viszont még közel egy hónapig egyáltalán nem értékelik majd Brüsszelben, utána pedig egy maximum háromhónapos procedúra veszi kezdetét. Ez az időkeret abba az irányba mutat, hogy az ősz végére jöhetnek az uniós pénzek a Portfolio forrásai szerint. A helyreállítási alap pénzeinek lehívása még jobban kitolódhat.

Mintegy 13 milliárd eurónyi kohéziós forrás felszabadítása felé tett egy jelentős lépést a magyar kormány szerdán, amikor a parlament elé terjesztette és az el is fogadta az igazságügyi reformot, amely a hétéves uniós költségvetés horizontális feljogosító tételeinek teljesítéséhez kellett. Azonban az Európai Bizottság bár már technikai megállapodást kötött a jogszabályról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés