Előfizetői tartalom

Kibukott, miért égető, hogy megérkezzenek az uniós források

A friss Eurobarométer felmérés szerint Magyarországon a bürokráciával nagyjából kibékült már a lakosság, de rengetegen szakpolitikai területen várnak reformot az Európai Uniótól. Ráadásul (bár a magyar kormány még nem tudta felszabadítani sem a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz, sem a hétéves uniós költségvetés forrásait) a lakosság nagy része az EU-tól várja, hogy az egészségügyet és az oktatást megreformálja.

Az Eurobarométer nemrégiben végzett gyorsfelmérése során az Európai Unió 27 tagállamának 15 évnél idősebb polgárait kérdezték meg, hogy felmérjék, hogyan vélekednek az adott ország közigazgatásáról. A válaszadókat arról kérdezték, hogy országukban mely szakpolitikai területeken van a legnagyobb szükség reformokra, és hogy az Európai Unió milyen módon támogathatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés