Előfizetői tartalom

Lezár egy kiskaput az Európai Bizottság a kormány vitás ügyében

Szabó Dániel
Ismét Brüsszelben tárgyalt Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával Navracsics Tibor az Erasmus-ügyként elhíresült, a közérdekű vagyonkezelő alapítványok összeférhetetlenségi problémáinak megoldásáról. A területfejlesztési miniszter szerint közeledtek az álláspontok, de kiderült, hogy a modellváltott egyetemeket irányító kuratóriumok tagjainak kiválasztási folyamatában is feltételeket szabott Brüsszel. Az új tisztázandó pont lezárhat egy kiskaput, valamint kihatással lehet arra is, hogy mikor fér hozzá a magyar kormány a kohéziós forrásokhoz és a helyreállítási alap támogatásaihoz.

Ahogy arról a hétvégén a Portfolio beszámolt, keddre újabb egyeztetési körre várták Navracsics Tibor uniós főtárgyalóvá előlépett területfejlesztési minisztert Brüsszelben. A Johannes Hahn biztossal folytatott tárgyalások főtémája pedig ismét a korábban gyorsan megoldhatónak gondolt közérdekű alapítványok ügye volt. Mint ismert, az Európai Bizottság kifogásolta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái