Előfizetői tartalom

Brüsszel felgyújtaná a kínai falovat, a magyar ipari modell is borulhat

Az EU kereskedelmi miniszterei csütörtökön Brüsszelben találkoznak, hogy megvitassák a blokk kereskedelempolitikájának politikai irányát. Bár alapvetően a dél-amerikai országokkal kereskedelmi egyezményről ad számot az EU kereskedelmi vezetője, Valdis Dombrovskis, de a leginkább a Kína támogatásával Európában megvalósuló beruházásoknál várható keményebb fellépés, mindez pedig a magyar kormány akkumulátoripari álmait is bedöntheti.

Csütörtökön Valdis Dombrovskis az Európai Bizottság kereskedelmi biztosa tájékoztatást ad a minisztereknek a Mercosur blokkkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokról, amely az Unió potenciálisan legnagyobb és legjövedelmezőbb kereskedelmi megállapodása lehet. Emellett beszámol az Indonézia, India, Thaiföld, Kenya és Kelet- és Dél-Afrika közötti szabadkereskedelmi megállapodásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés