Előfizetői tartalom

Megkerülheti a magyar kormányt az EU, ratifikálják a korholt egyezményt

A nők és a családon belüli erőszak elleni küzdelmet célzó Isztambuli Egyezményt az EU több tagállam, köztük Magyarország ellenállása ellenére hivatalosan is ratifikálni fogja. Az egyezmény intézkedéseket hoz az erőszak megelőzésére, az áldozatok védelmére és az elkövetők felelősségre vonására, de az egyes tagállamoknak is ratifikálniuk kell azt ahhoz, hogy rendelkezései a területükön végrehajthatók legyenek.

Az Isztambuli Egyezmény egy olyan szerződés, amelynek célja a nők és a családon belüli erőszak elleni küzdelem. Az Európa Tanács 2011-ben fogadta el, és azóta számos európai ország aláírta és ratifikálta. Az egyezmény átfogó intézkedéseket hoz az erőszak megelőzésére, az áldozatok védelmére és az elkövetők felelősségre vonására. Olyan kérdésekkel is foglalkozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés