Előfizetői tartalom

Megvétózza a kormány az uniós energiareformot

Magyarország ellenezni fogja az Európai Bizottságnak az európai villamosenergia-piac reformjára vonatkozó javaslatát - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az uniós energiaügyi vezetők luxemburgi találkozója előtt. Az Európai Bizottság korábbi tájékoztatása szerint az új rendszer rugalmasabb árazást tenne lehetővé, ami jobban védené a fogyasztókat, valamint ösztönözné a megújuló energiás beruházásokat.

Az Európai Bizottság még márciusban tett javaslatot az uniós villamosenergia-piac kialakításának reformjára a megújuló energiára való átállás felgyorsítása és a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonása érdekében. A reform célja, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, hogy megvédje a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés