Előfizetői tartalom

Elbukott a magyar kormánynak is fontos atomenergiás terv az EU-ban

Az EU 27 energiaügyi minisztere találkozott, hogy megvitassák az állami támogatás kiterjesztését a meglévő nukleáris eszközökbe történő beruházásokra, de nem sikerült megállapodásra jutniuk. Németország, Ausztria és Luxemburg aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az ilyen támogatás elsősorban Franciaországnak kedvezne, és torzítaná az EU belső piacát - számolt be az Euractiv. Magyarország is erősen lobbizik az EU-ban az atomenergia nagyobb támogatása mellett.

Az Európai Bizottság már márciusban javaslatot tett az uniós energiapiac reformjára, amely leginkább az árazási mechanizmust írná át, hogy a fosszilis energiaforrások - így a földgáz, az olaj és a szén - kevésbé legyen domináns az árakban, helyettük pedig a megújuló termelők részaránya növekedjen. A rendszer leszorítaná az árakat az elképzelések szerint. A cél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés