Előfizetői tartalom

Kihúzza a német-francia szövetség a magyar kormány alól a szőnyeget az EU-ban

Anna Lührmann német és Laurence Boone francia Európa-ügyi miniszterek szerint Franciaország és Németország optimista a tekintetben, hogy idén részleges intézményi reformot hajtanak végre az Európai Unióban. A két ország vizsgálja annak lehetőségét, hogy az egyhangú szavazásról a minősített többségi szavazásra térjenek át olyan területeken, mint a külpolitika és az adózás, hogy az EU agilitását növeljék az új tagok felvétele előtt. A minősített többségi szavazásra való átállás az Orbán Viktor vezette magyar kormány vétófegyverének hatástalanítását jelenti.

A héten Magyarország végül az előzetes fenyegetőzése ellenére megszavazta az Oroszországgal szembeni 11. szankciós csomagot. A kormány korábban azt állította, hogy addig nem tesznek így, amíg az ukrán vezetés nem veszi le az OTP-t és annak 9 vezetőjét a háborút finanszírozók listájáról. Utóbbi végül nem történt meg, de a magyar kabinet is megszavazta az újabb, inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés