Előfizetői tartalom

Magyarország mégis megvétózta Ukrajna támogatását

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország nem támogatja az Európai Békekeret feltöltését, amelyből az EU az ukrajnai háború hadiköltségei szállna be áttételes módon. A magyar kabinet azt elfogadta, hogy megemelik a békekeret teljes költségvetését, de az ukránoknak jutó fegyverszállítmányokat megvétózta az OTP Bank ügyére hivatkozva. Viszont az erősített együttműködés rendszerén keresztül megkerülhető a magyar vétó.

Az Európai Tanács hétfőn határozatot fogadott el, amelyben az Európai Békefenntartási Eszköz (EPF) teljes pénzügyi felső határát 3,5 milliárd euróval megemeli, egy korábbi, 2023. március 20-i megállapodásra építve. A mostani kiegészítéssel a teljes pénzügyi felső korlát (folyó áron) meghaladja a 12 milliárd eurót. Az Európai Békefenntartási Eszközt 2021 márciusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés