FONTOS Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa
 
Előfizetői tartalom

Foglyul ejtheti a magyar kormány az egész EU-t, de nem lett fizetésképtelen Brüsszel

A magyar kormány kommunikációjában szinte már azt üzeni, hogy az Európai Unió bankszámlái teljesen üresek. Bár az Európai Bizottság valóban a 2021-2027-es többéves pénzügyi keret feltöltését kérte, valójában az összes finanszírozási vállalás teljesítése ütközhet csak nehézségekbe. Két nehéz kő húzza a büdzsét: Ukrajna és a helyreállítási hitelkeret kamatterhei. Az Orbán Viktor vezette kabinet már komoly számonkérést ígért, ami azt vetíti előre, hogy az egyhangúságot követelő döntésnél már most az uniós csúcstalálkozón új front nyílhat a Brüsszellel szembeni harcban.

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki csúcstalálkozó. Egyetlen dolgot kérdez most itt Brüsszelben mindenki: hová lett a pénz? Ugyanis a bizottság benyújtott egy költségvetés módosítási javaslatot, újabb súlyos százmilliárdok befizetését kéri a tagállamoktól - mondta Orbán Viktor az Európai Tanács csúcstalálkozója előtti Facebook-bejelentkezésében. Ugyan valóban szerepel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés