Előfizetői tartalom

Válaszolt az Európai Bizottság, hogy mi lett a magyar EU-forrásokkal

Az Európai Bizottság választ adott a magyar kormány azon kérdésfelvetésre, hogy mi van a magyar uniós forrásokkal, elköltött-e azokat Brüsszel, ha az uniós végrehajtó testület 66 milliárd eurónyi feltöltést kér a közös költségvetésbe, mivel kevés a forrás. Bár a Magyarországnak járó pénzek a helyükön vannak, az még kérdéses, hogy mikor érkezhetnek meg, és meddig lehet még vita a hétéves költségvetésről.

Ahogy arról csütörtökön részletesen írtunk, bár a magyar kormány kommunikációjából úgy tűnhet, mintha az Európai Bizottság teljesen egészében elköltötte volna az unió többéves pénzügyi keretét (MFF), valójában szó nincs arról, hogy a költségvetés kiürült volna. Egyszerűen arról van szó, hogy a 2021-2027 közötti időszak második felére kér egy pótlólagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés