Előfizetői tartalom

Azonnal vizsgálni kezdi az Európai Bizottság a státusztörvényt, ahogy megszavazta a parlament

Az országgyűlés kedden elfogadta, az Európai Bizottság azonnal előzetes értékelés alá vonja a státusztörvényt, amint annak szövege megjelenik a Magyar Közlönyben - tudta meg a Portfolio. Ezt erősíti, hogy Vera Jouróvá, az Európai Bizottság politikai értékek és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke a jogállamisági jelentések bemutatásakor megerősítette, hogy Brüsszel várja a státusztörvény elfogadott szövegét. Brüsszel pedig előre jelezte a kormánynak, hogy több kivetni valót is látnak a tervezetben.

A pedagógusok vezényelhetőségét, az új béremelési rendszert, valamint a közalkalmazotti jogviszonyt eltörlő, helyette az egyházi és magán oktatási szektorban dolgozó tanárokra is kiterjesztett új köznevelési dolgozói státuszt kőbevéső törvényt kedden fogadta el a parlament a szakszervezetek és az ellenzéki pártok tiltakozásának ellenére. Azt pedig az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés