Előfizetői tartalom

Súlyos kritikákat kapott a kormány az Európai Bizottságtól az új jelentésben

Az Európai Bizottság közzétette negyedik éves jogállamisági jelentését, amelyben minden uniós tagállam demokratikus intézményrendszerének helyzetét értékelték. A jelentés szerint a jogállamisággal kapcsolatos aggályok továbbra is fennállnak, ugyanakkor a korábbi ajánlások nyomán pozitív fejlemények és reformok is történtek. A tavaly megfogalmazott ajánlások mintegy 65%-át részben vagy teljes mértékben teljesítették tagállamok. Néhány országban azonban továbbra is vannak rendszerszintű aggályok, és közülük épp Magyarországot emelték ki.

Szerda kora délután az Európai Bizottság kiadta az általános jogállamisági jelentését, valamint az egyes tagállamok helyzetének értékelését is. A negyedjére elkészített éves jelentés négy fő pillérre terjed ki: nemzeti igazságszolgáltatási rendszerek, korrupcióellenes keretrendszerek, médiapluralizmus, valamint a fékek és ellensúlyok érvényesülése. Az igazságügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés