Előfizetői tartalom

Súlyos kritikákat kapott a kormány az Európai Bizottságtól az új jelentésben

Szabó Dániel
Az Európai Bizottság közzétette negyedik éves jogállamisági jelentését, amelyben minden uniós tagállam demokratikus intézményrendszerének helyzetét értékelték. A jelentés szerint a jogállamisággal kapcsolatos aggályok továbbra is fennállnak, ugyanakkor a korábbi ajánlások nyomán pozitív fejlemények és reformok is történtek. A tavaly megfogalmazott ajánlások mintegy 65%-át részben vagy teljes mértékben teljesítették tagállamok. Néhány országban azonban továbbra is vannak rendszerszintű aggályok, és közülük épp Magyarországot emelték ki.

Szerda kora délután az Európai Bizottság kiadta az általános jogállamisági jelentését, valamint az egyes tagállamok helyzetének értékelését is. A negyedjére elkészített éves jelentés négy fő pillérre terjed ki: nemzeti igazságszolgáltatási rendszerek, korrupcióellenes keretrendszerek, médiapluralizmus, valamint a fékek és ellensúlyok érvényesülése. Az igazságügyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái