Előfizetői tartalom

Jön a karbonvám, közzétette a szigorú szabályokat az Európai Unió

Az Európai Bizottság jelentős lépést tett a szénátszivárogtatás elleni küzdelemben azzal, hogy elfogadta a szén-dioxid-kibocsátási határkiigazítási mechanizmusra (CBAM) vonatkozó szabályokat annak átmeneti szakaszában, amely a folyó év október 1-jén kezdődik és 2025 végéig tart. Csütörtökön pedig a karbonvámként is ismert szabályozás végrehajtási rendeletet is közzétették.

Az újonnan közzétett végrehajtási rendelet meghatározza azokat a konkrét követelményeket, amelyeket a CBAM-árukat importáló uniós szereplőknek az átmeneti időszakban be kell tartaniuk. A rendelet részletezi a termékek gyártásával és szállításával kapcsolatos kibocsátásokra vonatkozó jelentéstételi kötelezettségeit, valamint az érintett termékek előállítási folyamata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés