Előfizetői tartalom

Az uniós vezetők között is feszültséget okoz a magyar kormánynak fontos terv

Szabó Dániel
Az Európai Unión belül egyre feszültebbé válik a bővítési vita az utóbbi időben, miután Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Emmanuel Macron francia elnök és Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter is állást foglalt a kérdésben. Különösen Ausztria foglalt határozottan állást, hogy egyelőre nincs itt az ideje a felvételnek, míg Charles Michel már 2030-ra új tagokat látna az államszövetségben, csak erről épp az Európai Bizottságot nem tájékoztatta. Orbán Viktor magyar miniszterelnök viszont egyre többször áll ki a bővítés mellett.

A héten először Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszélt új tagállamok felvételéről a bledi Stratégiai Fórumon, azt mondva, hogy már 2030-ra bővíteni kellene az EU-t, amelyre a legnagyobb esélye a nyugat-balkáni országoknak van meg. Az EU bővítéséről szóló vita egyre nagyobb lendületet vesz, részben az ukrajnai konfliktus miatt. Nyolc ország, köztük Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái