Előfizetői tartalom

A kormány ma küldi az RRF-hitelkérelmet az EU-hoz, még kérdéses az Erasmus jövője

A magyar kormány 3,9 milliárd euró összegű kérelmet nyújt be ma az Európai Bizottságnak a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) hitelkeretének terhére - jelentette be Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. A politikus szerint a Bizottság értékelésétől függ, hogy mikor történhetnek meg az első utalások, valamint szerinte nem egyértelmű, hogy a szupermérföldkövek teljesítése a hitel lehívásának is feltétele lenne, ami még vitás pont lehet Brüsszellel. Az Erasmus-tárgyalások kapcsán jelezte, hogy szeptember elején újra tárgyal Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával, és nem tud határidőkről.

"Ma van a határidő, úgyhogy ma délután fogjuk elküldeni a programunkat [az RRF hitelkeretével kapcsolatban]. Egy 3,9 milliárd eurónyi összegre jelentünk be hitelkérelmet. Ezek alapvetően az eddigiekhez hasonlóan is a RePowerEU fejezethez kötődnek, az energetikai infrastruktúra, az energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöldátállás témakörében lévő projekteket jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés