Előfizetői tartalom

Itt a meglepetés: az orosz leválást segítő beruházásokat törölt a kormány a helyreállítási hitelkérelemből

Egészen meglepő beruházásokat törölt a kormány az uniós helyreállítási hitelkérelemből, hiszen a projektek az orosz olajról és földgázról való leválást segítenék, és részben éppen erre a célra szolgálna maga az egész uniós konstrukció – szúrta ki a Portfolio a csütörtökön nyilvánosságra hozott információk alapján. A két nagyobb projekt együtt 200 milliárd forinttal csökkenti az uniós hitelkeret igénybevételét, de persze ettől még könnyen lehet, hogy ezeket a beruházásokat végrehajtja a kormány, csak éppen más forrásból.

Jócskán csökkent az igényelt hitelkeret Csütörtökön reggel Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt jelentette be, hogy a július végén társadalmi egyeztetésre kitett verzióhoz képest (amiben még 4,8 milliárd eurós helyreállítási hitelkeret terve szerepelt) 3,9 milliárd euróra csökkentette a kormány az Európai Bizottságtól kért kedvezményes helyreállítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés