Előfizetői tartalom

Felfedte a kormány: három új beruházásra kért pénzt Brüsszeltől a helyreállítási programban

Az eddig tervezett 14 helyett végül 15 beruházásra kért pénzt a kormány az Európai Bizottságtól a helyreállítási program REPowerEU fejezetében, ugyanis amint tegnap éjjel megírtuk: az orosz leválást segítő két projektet törölte a listáról, de közben három másikat felvett rá. Utóbbi az Energiaügyi Minisztérium péntek reggel kiadott közleményéből derült ki, miszerint a július végén társadalmi egyeztetésre kirakott verzióhoz képest új beruházásként felvette a listára a kormány az energetikai digitalizáció támogatását, illetve egy tegnap éjjeli közlönybeli határozattal összhangban az elektromos autótöltési infrastruktúra fejlesztését, valamint az elektromos járművek beszerzési programját is felvette a listára.

Tegnap éjfélig kellett benyújtania a kormánynak az Európai Bizottság felé a helyreállítási program REPowerEU fejezetét, amelyben meg kellett adnia azt, hogy a mintegy 700 millió eurónyi REPowerEU támogatási keretet mire használja fel (villamosenergia hálózatfejlesztési beruházásokra), illetve végülis mennyi helyreállítási hitelt kér az elméletileg lehetséges 9,66 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés