Előfizetői tartalom

Kész a mesterterv az EU-ban, elvehetik a magyar kormány legerősebb fegyverét

Egy hat uniós törvényhozóból álló, Guy Verhofstadt neves belga föderalista vezette csoport provokatív javaslatot terjesztett elő az uniós szerződések lehetséges módosítására. Az átfogó dokumentumtervezetben felvázolt javaslat jelentősen átalakíthatja az Európai Unió működését és szerkezetét, és a döntéshozatali folyamatoktól kezdve a kulcsfontosságú intézmények elnevezéséig mindent érinthet. Az egyöntetű szavazás kivezetése kicsavarhatja a vétófegyvert az Orbán Viktor vezette kormány kezéből.

Egy a Politico Playbook által megszerzett 116 oldalas tervezet szerint a Guy Verhofstadt belga EP-képviselő által vezetett csoport az EU működésének drasztikus átalakítását javasolja: a minősített többségi szavazás és a rendes jogalkotási eljárásokat több tucatnyi területen, köztük a védelem, az adózás és a külpolitika területén is átírnák. A lap összefoglalója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés