FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

Közvetlen bevételt szerezhet Brüsszel, a magyar kormány egyedül maradt a kérdésével

Franciaország, Németország és Portugália intenzív tárgyalásokba kezdett, amelyek célja, hogy új illetékekkel és adókkal erősítsék meg az Európai Unió következő hétéves költségvetésének bevételi oldalát. Eközben pedig arról is folyik a vita, hogy a 2021-2027 között többéves pénzügyi keretben (MFF) hogyan lesz pénz Ukrajna támogatására vagy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) megugrott kamatfizetéseinek kiegyenlítésére. Míg a magyar kormány megvétózná az Európai Bizottság által kért plusz befizetéseket, addig más országok inkább itt is a bevételeket növelnék.

A 2024-es EP-választások közeledtével egyre nagyobb vita folyik arról, hogy hogyan dolgozzanak ki olyan rendszert a 2028-2034-es ciklusra az Európai Unió többéves pénzügyi keretéhez (vagyis kvázi költségvetését), amely kellő mennyiségű saját bevételt biztosítana az államszövetségnek. Főként három tagállam, Németország, Franciaország és Portugália próbál megoldást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés