Előfizetői tartalom

Felgyorsítaná a magyar kormány az uniós forrásokról szóló tárgyalásokat

Az Erasmus-programról, a 2024 második félévében esedékes magyar tanácsi elnökségről, az egyelőre még mindig felfüggesztett RRF- és kohéziós forrásokról, valamint az unió hétéves költségvetésének felülvizsgálatáról is tárgyalt Navracsics Tibor területfejlesztési, illetve Bóka János EU-ügyi miniszter szerdán az Európai Bizottsággal. Minden kérdésben a tárgyalások felgyorsításában állapodtak meg a felek, de még lehet komoly politikai huzavona Budapest és Brüsszel között, ugyanis az MFF-felülvizsgálatot kész tárgyalási alapnak használni az Orbán-kormány.

Időhorizontját tekintve a legégetőbb kérdés az Erasmus, illetve a közérdekű alapítványok ügyének kérdése. Itt abban állapodtunk meg, hogy tekintettel arra, hogy november végéig meg kell állapodnunk annak érdekében, hogy ígéretünknek megfelelően 2024 második félévétől kezdve is zökkenőmentes legyen a magyar diákok Erasmus-ösztöndíjban való részvétele, illetve ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés