Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra hozta a kormány az EU-s hitelkérelem részleit, és rögtön nyomatékosan kérte az előleget

Miután az augusztus végi határidőig kiküldte az Európai Bizottságnak a magyar kormány a 3,92 milliárd eurónyi helyreállítási hitelkérelmet, illetve a 0,7 milliárd eurónyi REPowerEU támogatás anyagát, ma nyilvánosságra is hozta a 72 oldalas részletes dokumentumot. Ez erősítette meg azt, hogy 14 reform mellett végül valóban 15 beruházást tervez a kormány, és valóban lecserélte az orosz fosszilis energiahordozókról való leválást segítő beruházási elemeket, amelyeket a Portfolio elsőként írt meg. Az is nyomatékosan, két helyen is benne van a friss anyagban, hogy a kormány igenis kéri az együtt 4,6 milliárd eurós forráskeret 20%-nyi előlegét, amint lehetséges, noha múlt heti cikkünkben rámutattunk: nem egyértelmű a helyzet, hogy ehhez tényleg hozzáférünk anélkül is, hogy a szupermérföldköveket teljesítené a kormány.

Közleményt adott ki hétfőn az Energiaügyi Minisztérium, amelyben egyrészt arra hívta fel a figyelmet, amelyet múlt héten szintén elsőként írtunk meg, hogy leadta a Nemzeti Energia és Klíma Terv (NEKT) módosított anyagát az Európai Bizottságnak. Másrészt azt is jelezte, hogy nyilvánosságra hozta az uniós helyreállítási hitelkérelemről és a REPowerEU támogatási kérelemből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés