Előfizetői tartalom

Színt vallott az EU a helyreállítási eszközről

Az Európai Bizottság közzétette második éves jelentését a 800 milliárd eurós NextGenerationEU program egyik sarokkövének számító helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) végrehajtásáról. A jelentés nemcsak az RRF végrehajtása terén elért eredményeket hangsúlyozza, hanem kiemeli annak létfontosságú szerepét is az Ukrajna elleni orosz agresszió okozta kihívások kezelésében, különösen az energiapiaci zavarok esetében.

Az RRF a mostani bizottsági ciklus egyik legfontosabb eredménye, mivel korábban soha nem volt még közös hitelfelvétellel is finanszírozott uniós eszköz. Az is újdonság, hogy az uniós források elosztása előre meghatározott mérföldkövek és célok elérésétől függ, nem pedig előlegfizetésekre épít. Ezeket a célokat gondosan úgy alakították ki, hogy az EU-tagállamok előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés