Előfizetői tartalom

Átírja a játékszabályokat Brüsszel, Magyarország is Kínával bukhat

Az elektromos autók piacának vizsgálatával az EU megkezdte Kínával szemben a protekcionista fordulatát. Ez azonban olyan kihívásokkal is jár, mint az akkumulátoripar ellátási láncainak diverzifikálása és új beszállítók keresése. A magyar kormány is újratervezésre kényszerülhet ebben az új világban, épp azután, hogy csak most kezdte el kapcsolatait szorosabbra vonni Pekinggel.

Az Európai Unió már a koronavírus-válság elején döntött arról, hogy megkezdi az alapanyagellátása diverzifikálását, új beszállítók keresésével. Kína karanténozásra épülő járványkezelése ugyanis rávilágított, hogy mennyire kitett az ázsiai országnak. A valódi leválás a világ második legnagyobb gazdaságáról most indulhat meg igazán. Ehhez a kontinensnek többrétű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés