Előfizetői tartalom

Magyarországnak két új EU-s eljárás vághat oda a kínai vizsgálatokkal

Valdis Dombrovskis, EU-s kereskedelmi biztos Kínába látogatott, és a tárgyalások szorosan összefüggnek a kínai e-autók exportjára belengetett szubvenciós vizsgálattal. Ráadásul az Európai Bizottság két magyar szempontból fájdalmas vizsgálatra is készül: a kínai egészségügyi termékeket és a vasúti beruházásokat is eljárás alá vonhatják.

Valdis Dombrovskis, az Európai Unió kereskedelmi vezetője ma érkezett Pekingbe négynapos kínai útja keretében, miután a hétvégén Sanghajban és Szucsouban tett látogatást. A látogatás Věra Jourová, az EU új digitális politikáért felelős vezetőjének közelmúltbeli látogatását követi, ami tovább növeli az EU és Kína kapcsolataira irányuló figyelem növekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés