Előfizetői tartalom

A médiaszabadság miatt ütközhet a kormány az Európai Bizottsággal

Átment az Európai Parlamenten a médiaszabadság garantálását hivatott új uniós szabályozás tervezete. Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke épp azzal indokolta az előterjesztés létjogosultságát, hogy elkerüljék a magyarországihoz hasonló médiahelyzetet, de bírálta Franciaországot is. Mindez új konfliktust vetít elő az EU és Magyarország között.

A jogalkotók jelentős lépést tettek a médiaszabadság európai uniós szintű védelme felé, és elfogadták az európai médiaszabadságról szóló törvényre vonatkozó álláspontjukat, így a szabályozás közelebb került a végrehajtáshoz. A jóváhagyásra egy zökkenőmentes strasbourgi plenáris ülést követően került sor, ahol Věra Jourová, a Bizottság alelnöke a médiamonopóliumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés