Előfizetői tartalom

Bóka János megint belengetett egy magyar vétót az uniós forrásokért folyó vitában

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter ismét elmondta, hogy politikai kontextusát tekintve összefügg az unió közös költségvetésének elfogadása és a magyar EU-támogatások kiszabadítása. Az elkövetkező hetek nagy kérdése, hogy az igazságügyi reform elfogadásával az Európai Bizottság és a kormány képes lesz a hétéves büdzsé feltöltéséről megállapodni, vagy további politikai alkudozásra lesz szükség.

Újra elhangzott az a sokszor ismételt kormányzati állítás, hogy Magyarország nem támogatja addig az Európai Unió hétéves költségvetésének felülvizsgálatát, valamint az ahhoz igényelt közel 100 milliárd eurós feltöltést, amíg Magyarország nem fér hozzá a helyreállítási alaphoz, valamint a kohéziós források legnagyobb, kormány által elosztható részéhez. A hétéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés