Előfizetői tartalom

Uniós források: itt vannak a részletek, hogy mikor és milyen pénzek érkezhetnek Magyarországra

Rengeteg félreértés van arról, hogy Magyarország és az Európai Bizottság között milyen viták zajlanak a különböző uniós források lehívhatóságáról. A párhuzamos eljárások közül most a horizontális feljogosító feltételekre vonatkozó egyik eljárás zárulhat le, ami 13 milliárd eurónyi támogatást tehet hozzáférhetővé, miközben a jogállamisági eljárás által blokkolt helyreállítási és felzárkóztatási pénzek ügye még teljesen bizonytalan. Tisztázzuk, hogy mikor, mennyi és milyen uniós transzfer érkezhet Magyarországra, valamint azt, hogy miért is pont most.

Az Európai Bizottság tavaly év végén alaposan megbonyolította, gyakorlatilag félreértések halmazává változtatta a különböző Magyarországgal szemben folyó uniós eljárásokról, valamint a különböző támogatásokról szóló kommunikációt. Ennek oka, hogy bár majdnem egy éven keresztül folyamatosan azt kommunikálták Brüsszelből, hogy a jogállamisági eljárás és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés