Előfizetői tartalom

Uniós források: itt vannak a részletek, hogy mikor és milyen pénzek érkezhetnek Magyarországra

Szabó Dániel
Rengeteg félreértés van arról, hogy Magyarország és az Európai Bizottság között milyen viták zajlanak a különböző uniós források lehívhatóságáról. A párhuzamos eljárások közül most a horizontális feljogosító feltételekre vonatkozó egyik eljárás zárulhat le, ami 13 milliárd eurónyi támogatást tehet hozzáférhetővé, miközben a jogállamisági eljárás által blokkolt helyreállítási és felzárkóztatási pénzek ügye még teljesen bizonytalan. Tisztázzuk, hogy mikor, mennyi és milyen uniós transzfer érkezhet Magyarországra, valamint azt, hogy miért is pont most.

Az Európai Bizottság tavaly év végén alaposan megbonyolította, gyakorlatilag félreértések halmazává változtatta a különböző Magyarországgal szemben folyó uniós eljárásokról, valamint a különböző támogatásokról szóló kommunikációt. Ennek oka, hogy bár majdnem egy éven keresztül folyamatosan azt kommunikálták Brüsszelből, hogy a jogállamisági eljárás és...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái