Előfizetői tartalom

Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési ügyben lép Brüsszel

Az Európai Bizottság három kötelezettségszegési ügyben lépett Magyarországgal szemben: a testület felszólítja a kormányt, hogy tartsa be a közbeszerzésre és a koncessziókra vonatkozó uniós szabályokat. Ez szinte biztosan az sztráda- és a hulladékkezelési koncessziós eljárásokhoz kapcsolódhat. Az Európai Bizottságnál emellett elvárják, hogy hozzák összhangba az arányossági tesztre vonatkozó uniós szabályokkal, valamint a gyermekek védelmét sem tartják megfelelőnek az igazságszolgáltatási eljárásokban.

Az Európai Bizottság ma jelentette be, hogy felszólító leveleket küldött négy tagállamnak, mivel nem tartották be az uniós közbeszerzési szabályokat. Magyarország, Portugália, Románia és Szlovénia nem feleltek meg az Európai Unió közbeszerzési joga szerinti kötelezettségeiknek, ezért az Európai Bizottság jogi eljárást indít ellenük. A közbeszerzési irányelvek alapvető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés