Előfizetői tartalom

Itt van az a két brüsszeli kérdés, ami csúsztathatja a magyar EU-pénzek felszabadítását

A Kúria automatikus ügyelosztási rendszerének biztosításáról, és arról tett fel kérdést az Európai Bizottság a magyar kormánynak, hogy a magyar bíróságok valóban akadályok nélkül fordulhatnak-e előzetes döntéshozatal céljából az Európai Bírósághoz – tudta meg a Szabad Európa. A lap és a Portfolio információi egybeesnek, miszerint pozitívak az előjelek, tehát a Bizottság afelé halad, hogy november második felében, november 22. környékén, jóváhagyja a magyar igazságügyi reformot, de bezavarhat még ebbe a folyamatba például az Európai Parlament.

Amennyiben a Bizottság november második felében önálló ügyként dönt a magyar igazságszolgáltatási átalakítások értékeléséről, és az pozitív lesz, akkor a horizontális feljogosító feltétel teljesítése miatt a közel 22 milliárd eurónyi kohéziós forrásunkból elméletileg 13 milliárd eurónyi felszabadul. A gyakorlatban azonban várhatóan csak nagyjából a fele, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés