Előfizetői tartalom

Készül az EU-s mesterterv a magyar kormány vétójának kijátszására

Az Európai Unió tagállamai tartaléktervet vizsgálnak arra az esetre, ha Magyarország esetleg megvétózza az Ukrajna támogatására javasolt 50 milliárd eurós finanszírozási csomagot. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elfogadhatatlannak nevezte az uniós tervet Kijev megsegítésére a csütörtöki kormányinfón, ami miatt szükség lehet a brüsszeli vésztervre. Fordulatot hozhat, hogy nemcsak a magyar kabinet nem támogatja a javaslat egy részét.

Az EU tagállamai alternatív stratégiát fontolgatnak az Ukrajna Oroszország elleni harcához nyújtott alapvető támogatás biztosítására arra az esetre, ha Magyarország elutasítja a már az Európai Bizottság által beterjesztett 50 milliárd eurós finanszírozási tervet. Ez a vészterv azt jelenti, hogy a tagállamok nemzeti garanciákat nyújtanak a piaci finanszírozás biztosítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés