Előfizetői tartalom

Erős megállapításokat tett az Európai Bizottság új vizsgálata Magyarországról, de van előrelépés

Az Európai Bizottság ellenőrzése már rengeteg előrelépést lát a magyar közbeszerzési eljárásoknál, sőt az elmúlt évek egyeztetései alapján is pozitív trend rajzolódik ki: a kormány és a hatóságok bőven hoztak intézkedéseket a brüsszeli aggályok kezelésére. Egy a Portfolio birtokába jutott bizottsági értékelési anyagban a hatóságok és a kormányzat válaszlépéseit, intézkedéseit egyes területeken proaktívaknak tartják, de a Bizottságnál úgy látják, még „rendszerszintű szabálytalanságok” vannak. A korrekciós intézkedések összértéke átlagosan 3 százalék alatt maradt. Mindez pedig közelebb hozhatja az uniós források lehívását is, amelyeket különböző jogállamisági aggályok miatt blokkol az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság (EB) a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó tematikus programoknál végzett átfogó ellenőrzésekor egyszerre talált pozitív előrelépéseket a magyar közbeszerzési rendszernél, főként a szabálytalanságok kivizsgálásánál, más részt jelentős szabálytalanságokat tártak. Az ellenőrzés célja a magyarországi operatív programokon belül az igazolt kiadások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés