Előfizetői tartalom

Brüsszel megsorozta Magyarországot, rengeteg új ügyben indítanak eljárást

Az Európai Bizottság az uniós jogszabályok érvényre juttatása érdekében tett legutóbbi lépése során több tagállam, köztük Magyarország ellen is jogsértési eljárást kezdeményezett. A kabinetnek összesen hét ügyben küldtek felszólítást és indokolással ellátott véleményt a kötelezettségszegési eljárások részeként, amelyekben a légszennyezéstől kezdve a jogi eljárások megfelelő lefolytatásáig számos irányelv betartását követeli meg a kormánytól.

Az Európai Bizottság csütörtökön összesen hét ügyben kezdett kötelezettségszegési eljárást, illetve küldött felszólít levelet a magyar kormánynak. Amennyiben a kabinet nem tesz eleget a brüsszeli kéréseknek, vagy nem tudja bizonyítani a hazai jogszabályok megfelelőségét, akkor az Európai Unió Bíróságán folytatódhatnak az egyes ügyek. Többek között követelik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés