Előfizetői tartalom

Brüsszel megállapította: Magyarország egyensúlytalansággal küzd

MTI
Az EU gazdasága továbbra is ellenálló az elmúlt években elszenvedett többszörös sokkhatással szemben, de 2023-ban a magas infláció és a szigorúbb finanszírozási feltételek mellett veszített növekedési lendületéből, így jövőre csak mérsékelt növekedési fellendülésre számíthat - állapította meg a brüsszeli testület kedden az európai szemeszter őszi csomagjának bemutatásakor. A makrogazdasági egyensúlyhiánnyal kapcsolatos eljárás keretében a bizottság megállapította, hogy mások mellett Magyarország egyensúlytalansággal küzd.

A bizottság szerint az EU-nak számos fontos strukturális kihívással kell szembenéznie, többek között az alacsony termelékenységnövekedéssel, a zöld és a digitális átmenettel, az elöregedéssel. "Mindezeket kezelni kell ahhoz, hogy az unió a fenntartható versenyképesség útján maradhasson. A bomlasztó geopolitikai események is rámutattak arra, hogy az EU-nak versenyképesnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés