Előfizetői tartalom

Félezerrel több bölcsődei férőhelyet vállalt a kormány EU-s pénzből

A kormány módosította a bölcsődei férőhelyek számának növelésével kapcsolatos brüsszeli vállalását, és most már azt vállalja, hogy 519 férőhellyel több, összesen 3984 új férőhelyet hoz létre országszerte 2025 végéig – szúrta ki a Portfolio az Európai Bizottság által minap jóváhagyott módosított helyreállítási programban. Összesen 146 millió euró forrást ad a brüsszeli testület arra, hogy döntő részben új ingatlanok megépítésével és férőhelyek kialakításával a kisgyermekes anyukák minél nagyobb aránya vissza tudjon menni a munka világába.

A minap hagyta jóvá az Európai Bizottság Magyarország módosított helyreállítási tervét, és a brüsszeli testület munkadokumentuma felsorolja azokat a lépéseket, hogy a tavaly jóváhagyott eredeti program mely pontjain kért módosításokat a kormány. Ebből derült ki, hogy a kormány 519 további bölcsődei férőhely létrehozását vállalta az eredeti intézkedésen felül (C1.I4.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés