Előfizetői tartalom

Raportra hívnák a magyar uniós biztost, vizsgálat indulhat ellene

Az Európai Parlament (EP) egy határozattervezet szerint újra sürgeti az Európai Bizottságot, hogy indítson vizsgálatot Várhelyi Olivér, a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos magatartása és politikája ügyében, és vizsgálja meg, hogy az megfelel-e az uniós normáknak – írja a Népszava, amely szerint már januárban szavazhat az indítványról az EP.

A lap szerint az EP külügyi bizottsága kedden tárgyalja az EU közös kül- és biztonságpolitikájának végrehajtásáról szóló határozatot, amelyet januárban terveznek az EP plenáris ülésére vinni. Az EP mély aggodalmát fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy Várhelyi szándékosan kerüli és csorbítja az EU-hoz csatlakozó országok demokratikus és jogállamisági reformjainak jelentőségét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés