Előfizetői tartalom

Kiszivárgott Orbán Viktor levele az EU vezetőinek, egyre nagyobb a feszültség Brüsszelben

Hétfőn újabb levelet küldött Orbán Viktor magyar miniszterelnök Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, amely alapján az Ukrajnával kapcsolatos ügyekben a kormány kisiklathatja a december 14-15. közötti uniós csúcstalálkozót. A kormányfő arra szólította fel Michelt, hogy ne vegye a csúcs napirendjére az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló határozatot. Eközben az EU-s diplomaták egyre jobban aggódnak, hogy a magyar kormány kitart a vétózás mellett, míg Emmanuel Macron francia elnök arra számít, hogy meggyőzheti még Orbán Viktort, hogy támogassa a javaslatot.

Az uniós nagykövetek kedden ülnek össze, hogy megvitassák a december közepi csúcstalálkozó napirendjét, és az előzetes következtetéseket, amelyek alapján szavazhatnak a tagállami vezetők. A listán szerepelni fog az Ukrajnával és Moldovával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló határozattervezet is az előzetes várakozások szerint. Még úgy is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés