Előfizetői tartalom

Az EU-csúcs előtt figyelmeztette Párizs a kormányt: „egyértelmű üzenetet küldünk Magyarországnak”

Magyarország elutasítja az Ukrajnával folytatott uniós csatlakozási tárgyalások jóváhagyását, ami az uniós csúcstalálkozón akár összecsapáshoz is vezethet. Magyarország kijelentette, hogy nem hajlandó engedni az Európai Unió többi tagjának nyomásának, hogy jóváhagyja a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Ez a bejelentés előkészíti a terepet egy esetleges konfrontációhoz az e hétre tervezett, csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóra – számolt be a Reuters.

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Ivanovics Kuleba aggódik, hogy ha a december 14-15-re kitűzött csúcstalálkozón nem hagyják jóvá a tagsági tárgyalások elindítását országával, valamint a Kijevnek az orosz invázió elleni védekezéshez nyújtott további pénzügyi és katonai támogatást is megvétózza Magyarország. Az ukrán politikus szerint ez „pusztító lenne mind Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés