Előfizetői tartalom

Uniós források: hét tagállam is ellenezte, hogy utaljanak Magyarországnak

Eddig csak annyi volt biztos, hogy négy ország nem szavazta meg az Európai Unió Tanácsában múlt héten a magyar RePowerEU-tervet, de Varga Mihály pénzügyminiszter most közölte: Svédország, Dánia és Finnország sem támogatta Magyarország esetében további 4,6 milliárd eurónyi forrás jóváhagyását, amelyből 0,9 milliárd eurót előlegként megkaphat a kormány. Intő jel ez a későbbi, helyreállítási és ellenállóképességi eszközről (RRF) szóló szavazásra.

Az Európai Bizottság javaslata nyomán a tárcavezetők tanácsa pénteken döntött Magyarország és 12 másik ország módosított, RePowerEU fejezettel kiegészített helyreállítási tervének elfogadásáról. Az Orbán-kormány így az RRF-szupermérföldkövek teljesítése nélkül is gyorsan hozzáférhet az első, 10+10 százalékos előlegfizetésekhez, ami jövőre 920 millió eurót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés