Előfizetői tartalom

Ha vétózik a kormány, egyszerűen megkerülné a többi EU-tagállam

Az Európai Unió diplomatái több technikai javaslaton dolgoznak, hogy megkerüljék az összes Ukrajnával kapcsolatos ügyben vétót belengető magyar kormányt. Az egyik terv az, hogy a közös EU-s költségvetésen kívül sürgősségi finanszírozást biztosítsanak Ukrajnának. A hétfői külügyminiszteri találkozón aktívan próbálták meggyőzni Szijjártó Pétert, hogy ne blokkolja a magyar kormány Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásainak elindítását, valamint 50 milliárd eurónyi pénzügyi segély folyósítását, de a hírek szerint nem jutottak dűlőre.

Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben többször is kijelentette, hogy a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozón minden Ukrajnával kapcsolatos döntést megvétóz, így kormánya nem támogatja a pénzügyi támogatások finanszírozását, valamint a csatlakozási tárgyalások megkezdését sem. Pedig a múlt héten Emmanuel Macron francia elnök Párizsban próbálta meggyőzni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés