Előfizetői tartalom

Már a jogi kereteket feszegeti a Bizottság, hogy támogathassa Ukrajnát

Az Európai Bizottság egy a nemzetközi jogi szabályok határmezsgyéjén mozgó javaslattal biztosítana mintegy 15 milliárd eurónyi támogatást Ukrajnának. A terv lényege, hogy az EU-ban befagyasztott orosz vagyonból származó hozamot elkülönítené, majd azt Kijevnek utalná el. Korábban már egyszer a jogi aggályok miatt levették a napirendről a tervet, de az EU-s pénzügyi segélyekre belengetett magyar vétó, valamint az amerikai Kongresszus elhúzódó, a támogatásokról szóló tárgyalásai miatt Brüsszel leporolta a tervet.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke újra belengette, hogy az Európai Unió egy furmányos módon juttatna támogatásokat Ukrajnának. A terv alapja, hogy az orosz-ukrán háború miatti szankciók révén mintegy egy 300 milliárd eurónyi orosz vagyontárgyat fagyasztottak be az EU-n belül. A nemzetközi jog szabályai szerint az orosz eszközöket önmagukban nem utalhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés