Előfizetői tartalom

Brüsszelben a magyar kormányra vártak, gyorsan feloldhatják a forrásokat

Kedd este az országgyűlés megszavazta az utolsó jogszabályt is, amely szükséges lenne mintegy 10 milliárd eurónyi kohéziós forrás kiszabadításához. Azonban egyelőre a kormány nem hirdette ki a jogszabályt, pedig az Európai Bizottság gyorsan lépne, még az EU-csúcs előtt. A Portfolio úgy tudja, hogy akár már szerda feloldhatják a kifizetéstilalmat. Ezzel együtt is elhúzódó csúcstalálkozóra számítanak, mégha tegnap a magyar kormány már a pénzekhez is kötötte, hogy támogassa az Ukrajna ügyében hozandó döntéseket.

Lényegében már elhárulták a jogalkotási akadályok az elől, hogy Magyarország a 2021-2027-es költségvetési ciklus alatt járó 22 milliárd euróból egy 10 milliárd eurós tételt felszabadítson. Amint arról részletes beszámoltunk, az Európai Bizottság a horizontális feljogosító feltételekről szóló eljárásban november elején küldött két kérdést a magyar kormánynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés