Előfizetői tartalom

Szokatlan módon tett bejelentést Orbán Viktor Ukrajnáról: van mód, hogy támogassuk az EU-segélyek utalását

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Ukrajna támogatásához szükséges források egy része már benne van az uniós büdzsében, de a magyar kormány nem zárkózik el attól, hogy további finanszírozást biztosítson az EU a kijevi vezetésnek. Az ukrán csatlakozás kapcsán szigorúbb a magyar álláspont: Ukrajna még nem készült fel a folyamat elindítására – ismertette úgy, hogy ritka módon doorstep sajtótájékoztatót tartott az uniós csúcstalálkozón. Közben a Portfolio-nak nyilatkozó uniós diplomaták szerint nem szabad meghátrálni a finomított magyar kifogásoknak sem.

A bővítés nem elméleti kérdés. A bővítés egy érdemeken alapuló, jogilag részletezett folyamat, amelynek előfeltételei vannak. Mi hét előfeltételt állítottunk fel, és még a bizottság értékelése szerint is a hétből három nem teljesül, így nincs okunk most tárgyalni Ukrajna tagságáról – jelentette ki a miniszterelnök, aki szinte ritkaság számba menő módon doorstep...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés