Előfizetői tartalom

Zelenszkij az EU vezetőinek: Ukrajnában az emberek az Európai Unió zászlaja alatt lázadtak fel

Putyin ezt biztosan felhasználja majd személyesen önök ellen – mondta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóján intézett videobeszédében arról, hogy milyen kárt okozhat, ha az EU állam- és kormányfői nem kezdik meg a csatlakozási tárgyalásokat országával. Történelmi pillanatnak nevezte a mai napot, és kijelentette, hogy nem szabad tétlennek lennie Európának, az ukrán csatlakozási folyamat elkezdésénk jóváhagyása pedig még erősebbé és rendíthetetlenné tenne az államszövetséget.

„Akár jó, akár rossz ez nekünk, a történelem mindent meg fog örökíteni. Minden szót, minden lépést, minden tettet és a tétlenséget is” – fogalmazott beszédében, jelezve, hogy Európa ebben a feszült geopolitikai környezetben nem véthet hibát, így sürgette az uniós állam- és kormányfőket, hogy kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat országával. Zelenskij hálás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés