Előfizetői tartalom

Magyarország sem vétózott, élesednek az új EU-szankciók Oroszország ellen

Az Európai Unió Oroszország Ukrajna elleni folyamatos agressziójára válaszul bejelentette tizenkettedik gazdasági és egyéni korlátozó intézkedéscsomagját, fokozva ezzel az Oroszország hadviselési képességének korlátozására irányuló erőfeszítéseket. A büntetőintézkedések az orosz gazdaság kulcsfontosságú ágazataira irányulnak, azzal a céllal, hogy megnehezítsék Oroszország számára a meglévő uniós szankciók kijátszását. Az új szankciós csomagot Magyarország is megszavazta a múlt heti EU-csúcson, amely így kiterjed a gyémántimportra, valamint az uniós termékek reexportjára is. De még a kriptokereskedelmet is elérik az új intézkedések.

Az Európai Unió tagállamai elfogadták a 12. szankciós csomagot. Az intézkedések célja, hogy egyértelmű üzenetet küldjenek az Ukrajnával való szolidaritásról és az Ukrajna szabadságáért és szuverenitásáért folytatott küzdelem támogatása iránti elkötelezettségről – derül ki az Európai Tanács közleményéből. A csomag jelentős intézkedései között szerepel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés