Előfizetői tartalom

Már az összes másik tagállam átlépné az Orbán-kormányt az 50 milliárd eurós csomaggal

Portfolio
Az Európai Unió vezetői aktívan mérlegelik az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós segélycsomag alternatíváit, amelyekről úgy dönthetnek, hogy nem kell minden tagállam egyhangú egyetértése. Az uniós csúcson ugyanis Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 26 tagállam támogatása ellenében vétózta meg a csomagot. Több politikus szerint a karácsonyi szünet után rukkolhatnak elő a megoldásukkal – írja a Politico.

Miután múlt péntek hajnalban az EU-csúcson Orbán Viktor magyar miniszterelnök megvétózta a javaslatot, hogy az uniós közös költségvetésből 50 milliárd eurót küldjenek Ukrajnának, újra arról tárgyalnak a többi tagállam vezetői, hogy egy új alapot hoznak létre a célra és megkerülik Magyarországot. Annak ellenére, hogy Magyarország konstruktív távolmaradásával mind...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés