Előfizetői tartalom

Brüsszel szerint nem orvosolta a jogállamisági gondokat a kormány, nem jöhetnek az eurómilliárdok

Bár december közepén az igazságügyi reform teljesítése után az Európai Bizottság feloldotta a kohéziós források kifizetését, a jogállamisági eljárás miatt még mindig visszatart 6,35 milliárd eurónyi uniós forrást, mert nem teljesült maradéktalanul az eljárás lezárásához szükséges 17 feltétel. A magyar kormánynak egy éve volt ezeknek a kritériumoknak a teljesítésére, de egyelőre nem tájékoztatta az uniós végrehajtó testületet arról, hogy ez megtörtént volna. Az Európai Bizottság így ennek hiányában végezte el az új értékelését, és a friss jelentéséből kiderült: még számos pontnál vár lépéseket a magyar kabinettől.

A múlt héten a magyar kormány sikerrel tárgyalt az Európai Bizottsággal, és megállapították, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét sikerült megerősíteni a legutóbbi reformcsomaggal. A brüsszeli megállapítások szerint így az megfelel az uniós költségvetéshez kapcsolt horizontális feljogosító feltételeknek. ENNEK EREDMÉNYEKÉNT 2023 VÉGÉTŐL NINCS AKADÁLYA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés