Előfizetői tartalom

Nacionalista hullám söpörheti el az EU zöld terveit

Portfolio
Miközben az Európai Unió a 2024. júniusi parlamenti választásokra készül, a nacionalista pártok választói támogatottságának növekedése a tagállamokban veszélyezteti a blokk ambiciózus zöld megállapodását. A konzervatív és szélsőjobboldali erők térnyerése potenciálisan gyengítheti az EU azon kötelezettségvállalását, hogy 2050-re nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást érjen el, mivel ezek a politikai tömörülések azzal kampányolnak, hogy túl magasak a tiszta energiára való átállással járó ipari és társadalmi költség – írja a Reuters.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen átfogó kezdeményezései, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését és a megújuló energiaforrások támogatását célozzák, ellenállásba ütköznek, mivel a szélsőjobboldali pártok választási sikerei Olaszországban, Hollandiában és máshol az EU-ban a prioritások eltolódását jelzik. A hagyományosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés