Előfizetői tartalom

Magyarország tehet keresztbe az EU új zöldtervének

Az éghajlatváltozás sürgető problémájának kezeléséhez az üvegházhatású gázkibocsátásának drasztikus, 90%-os csökkentését javasolja az Európai Bizottság. A Politico által idézett források szerint az uniós végrehajtó testület február 6-án három lehetőséget fog ismertetni a 2040-es cél elérésére, amely átmeneti intézkedésként szolgál az EU azon kötelezettségvállalásának teljesítésére, hogy az évszázad közepére elérje az éghajlat-semlegességet. A javaslatot viszont a magyar kormány megakaszthatja, főként július után, amikor átveszi az unió soros elnökségét. A Portfolio-nak nyilatkozó diplomaták szerint az atomenergia zöldminősítésén múlhat a magyar szavazat.

A brüsszeli lapnak névtelenül nyilatkozó uniós tisztviselők elárulták, hogy a Bizottság várhatóan a javaslatot kísérő nyilatkozatban hivatalosan is támogatja a 90%-os kibocsátáscsökkentési célt, amely összhangban van az EU tudományos tanácsadó testületének ajánlásaival. A szervezet arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi kibocsátáscsökkentési erőfeszítések nem elegendőek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés