Előfizetői tartalom

„Uniós alapelvnek kellene lennie, hogy eltávolodjunk az állami támogatásoktól”

Európa versenyképességének növelése érdekében a kiegyensúlyozott szabályozói környezet, az egységes piac megerősítése, és az állami támogatások helyett egész EU-ra kiterjedő eszközök létrehozása elengedhetetlen. Fontos, hogy a kkv-k és a startupok számára is vonzó befektetési lehetőségeket teremtsünk, miközben fenntartjuk a magas szabályozási színvonalat anélkül, hogy túlterhelnénk a vállalkozásokat. A Green Deal keretein belül pedig reális stratégiák kidolgozására van szükség az éghajlatváltozás hatékony kezeléséhez úgy, hogy közben a gazdaságot sem áldozzuk fel – többek között ezekről a témákról beszélt a Portfolio-nak adott interjújában az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Munkaadói Csoportjának elnöke, Stefano Mallia.

Portfolio: Egyre több szó esik arról Brüsszelben is, hogy csökken az EU versenyképessége a globális versenytársaival szemben. Ursula von der Leyen tavalyi, az EU helyzetéről szóló beszédében jelentős támogatási programot ígért a probléma kezelésére. Akkor jelezte, hogy konkrét intézkedéseket vár a Bizottság elnökétől. Mi az Ön elképzelésébe a versenyképes Európáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés